Tuesday, December 31, 2013

New Chapter





You know Oprah once said on TV that if you want to buy new things, you have to get rid of old things (this is for the harder episode.) I kinda agree with that and decided to apply it for social media. Like when I'm signing up for FB, I deleted MySpace, then Blogging, said goodbye to Friendster and so on. So now it's time to say goodbye to this; Blogspot. Because I'm moving to new house. Or domain. I'm excited. Been doing construction for the new site for quite some time, it's a bit stressful but so much fun. Thank you Shahrul, a friend who helped to build it. It has been a fun time here, but it's time to move on. 

So here's the new link for those who don't know http://filzahathirah.com/ Very straightforward, I know. And here's a glimpse of the page.

You can skip to blog page here

Still working out on few things. It's a never ending process hohohoho. I'll be taking down this page completely in few months, maybe earlier. 

So that is all!

Monday, November 25, 2013

Sebenarnya

Sebenarnya sengaja tak update blog selama ni sebab hidup sebagai dua personaliti. Sekarang dah hidup balik sebagai satu personaliti tapi tengah work out on personal domain. Ahem.

I'm spending too much time with myself and I found out that I am really a weird and clueless person. I'm currently at this phase where I just want to be alone. Sebab rasa macam ada banyak bunyi and I want some silence. And I'm dealing with some inner conflict y'know. 

But the bising-ness won't go way. Calls, whatsapp, emails, texts, questions... I would turn it off. But then will take a look of it. At first rasa macam frustrated tapi lepas tu rasa glad. I think my friends are cute. They won't let me disappear, indirectly they are trying to pull me towards the light. And I'm thankful for that. And for giving me time. And for understanding the complex person I am. And my family is cute too. They might not notice cos I'm perfectly normal at home but making effort to the family helps me a lot. I need to communicate and participate with them to feel my own presence. 

Um this post is awkward. 

Oh here's a picture.


Saturday, June 29, 2013

Good Virus

KL is gaining back it's color. Everything is clearer now. And I am oficially happy but broke. Broke and happy. I am happy.

Sunday, May 26, 2013

Get Down!

Al kisahnya Kak Ngah cakap nak sangat tengok Backstreet Boys, pada masa yang sama ada orang tweet free tickets, tanpa fikir panjang macam mana nak pergi, dekat mana, aku mintak dua, dapat! Yay! Tapi kena amek sendiri dan Kak Ngah tak jadi pergi. Sekali lagi tak ada plan. Oh well. Shera ada. Shera tolong amek tiket sebab aku ada kerja. Busy. Sampai petang gate dah bukak baru Shera sampai sebab stuck dalam traffic jam. Nak panic pun macam tak berfaedah je. Tunggu je lah. Finally Shera sampai dan terus masuk. Oh sebab aku nak gi konsert ni adelah 2NE1. I LEBIUUU 2NE1!!!

Tapi biasalah 2NE1 mesti perform lambat. Terpaksa tengok Kapris dok gila meroyan syok sendiri dengan geng beghuk. Sesungguhnya huduh sungguh performance dia. Aku tak tau pun dia nyanyi apa, bahasa apa dia pakai. Lepas tu datang pulak Teh O Ais kru. Aish. Lagi pun macam ntah hapa hapa. Tak faham jugak. Niki Pelikat atas stage. Semua menyanyi sekali. Shawn Lee. Ok nice. I like. Talented fella. Traditional performance. Best tapi hambar. No climax no nothing. Puan Nina. Oh miming. K. Aku putus asa. Nak balik. Plus the kids yang tunggu 2NE1 ni semua generasi tak sabar sambil bising nak 2NE1 right here right now. Tapi Shera cakap dah tunggu lama macam ni, takkan nak balik. Betul jugak.

Finally 2NE1. OMG. OH YEAH!! Ok berbaloi tunggu. Aku baru sedar yang sebenarnya boleh tahan jugak aku cakap Korea. Ahem. Shera pun sama. Macam ni lah, lagu dorg simple. lyric clear, dorg tak sebut benda macam 'wat lek pergi mati wat peace' 'ade aku kesah' dan sekian-sekian bahasa merapu. Lagu dorang orang boleh relate too. Macam lagu Niki Pelikat tu. Orang faham, orang nyanyi sekali. Lagi 'wat lek' haram jadah tu sape je yang faham.

Dorang nyanyi live pulak tu. Stage presence ada. Tak payah baling kasut, tak payah nak penuhkan satu stage dengan dancers pun. Tak payah nak jerit-jerit suruh audience ikut sekali mamcam attention seeker. Baju pun tak payah nak bling-bling bagai. Yang penting bila dah habis nyanyi, bila audience rasa dah cukup, dorang bagi lagi. Oh yes!

Lepas habis 2NE1 ramai budak-budak balik. Bagus jugak generasi itu yang sarat dengan teknologi dan kata-kata nista dan serabut berlalu pergi. Masa untuk generasi aku fokus pada BSB! Yang penting Shera pun ada. Generasi suka hati. 




BSB lambat. Sikit. Lambat jugak la. Dan kemudian dorang keluar! HOMAIGOD HOMAIGOD HOMAIGOD! Aku kembali ke zaman remaja. Zaman kaset Side A Side B. Zaman tape recorder. Zaman tengok Quit Playing Games kat MetroVision. Zaman tengok the making Backstreet Back dua ploh kali. Zaman All I Have To Give AJ sexehh. Dan dorang nyanyi satu demi satu lagi dan aku ingat semua! Yang penting Shera pun ingat. Budak ni darjah dua kot masa zaman tu. Aku kaget jap. Kaget lagi bila tengok Kevin depan mata. Oh Howie. AJ!! BRIAN *pengsan* NICK OMG NICK! Dan macam biasa, bila kau dah habis keluar anak tekak, bila kau dah fikir balik ni boleh tidur lena, bila kau dah rasa kau dah fulfill segala keinginan remaja, dorang bagi lagi. Songs after songs. I is happy.   


























Pictures from Shera and Kak Long

Wednesday, April 10, 2013

Another Day

So we're stuck in traffic jam and I decided to do something else other than sleep. I decided to take some pictures. KL can be quite charming during this time. Ok maybe because I'm not the one who's driving. 

Sunday, March 31, 2013

Bebas Bersama Angin Part 2



And the journey continue to Perlis. We went that night right after we're done with the wedding. And we arrived around midnight. Kangar sangatlah tenang, jalan siap berkilat sebab bersih tak macam kat KL yang berlubang-lubang dan maha cacat and oh, we've met Tasha, our Diploma geng! I've slept at Tasha's house and when I woke up that morning, there's this strange peaceful feeling embrace me. Pagi tu matahari cerah, dekat luar sunyi dari bunyi kenderaan atau manusia, hanya ada bunyi burung berkicau. Segala beban dunia macam tak penting dan hilang. Ah ini sunguh jarang berlaku! 

So Tasha bertanggungjawab untuk bawak kitorang berjalan-jalan sekitar Perlis dan kami berpusing-pusing melawat kawasan dalam satu hari. Maka kami pun melawat Perlis dengan bahagia.

Ini adalah Tasha yang begitu riang bila terjumpa bunga. Tasha sedang memasang impian. Ahem!
 




  Oh did I mention that langit dekat Perlis pun sangat amazing? I actually stopped drying my hair and let nature do the job!







 We stopped by at Ladang Tebu, and it is not the same Ladang Tebu that I went last year :'( They said the tebu all gone sebab nak tanam kelapa sawit kot? Sad. So sad.

 And then we went home. Perlis, you hold a special place in my heart.