Wednesday, December 12, 2012

Cahaya Jiwa


As cheesy as it may sounds, I decided to name this post 'Cahaya Jiwa' because I love lights. Well, all photographers love lights, we are light painters basically dan post ini adalah post terakhir untuk trip ke Terengganu. Oh sad. Walaupun rasa berat nak tinggal, tapi masa yang sama rasa bersedia untuk kembali sebab sedikit sebanyak hati ni dah bersedia untuk take control of life once again. 

Previous post ada tulis tak sempat amek gambar kat Paka kan? Ok bukan tak sempat, tapi mengantuk. So this time Kak Long dengan Abang Long dengan baik hatinya lalu sekali lagi dekat Paka. So excited nak amek gambar, kereta atas jalan pun tak banyak. Bila dah sampai tu, parking dekat-dekat dengan signboard 'NO CAMERA' dan aku pun amek gambar.

Truthfully, aku bukanlah nak amek gambar saja-saja bagi tambah collection, tapi niat masa depan nak buat documentation tentang tempat ni. Paka, kalau diikutkan pada mata aku subjek yang menarik, macam Stesen Kuasa Sultan Mahmud jugak. Manusia biasa tak tahu cerita dalam Paka ni, sekadar lalu tepi jalan je. Aku curious.





 

 
My limited gear does not do justice to the place. Hmph. I will be back Paka!

And then we went to Kuantan. Kuantan was hot that day, and I was glad. Rasa segar pulak bila kena bahang matahari. Kena pulak kat tepi pantai Teluk Cempedak. Ah yes, pantai lagi, kalau tak kau nak apa dik?  Ramai jugak orang piknik dekat sini, comel je, bawak lauk semua dari rumah. Kitorang je gedik makan McD minum Chatime kat situ.










 Dan kemudian masa untuk pulang...

Lalu langit pun bertukar menjadi gelap...

Dan hujan pun turun..

It was a much needed trip and I was happy, glad and thankful to take this break and be in touch with my original self. Thank you Kak Long, Abang Long and family, and my family.



take a look at yourself…
worn down by the circumstances
where are you going?
the lines on the palm of your hand
are altered and changed by your strength
so, by the colour of your dreams you may colour your world yourself
I am walking with you, beside you
what if it is evening 
when in difficulty you'll find my door
at that door you will find your dawn 
you might not know, but He is beside you


No comments: