Sunday, January 13, 2013

Family Days Out

Woohoo plan yang dirangka secara kasar dan sementara akhirnya menjadi. All of us nak celebrate birthday Mama dekat Tarbush, dan selepas buat plan, revise plan, plan balik, jadi jua akhirnya. Tahukah anda susah nak ajak Mama makan dekat luar dengan satu family? But anyway, bagaikan tradisi, ada je lah yang tersasar dari plan seperti bertolak lambat dari rumah, satu kereta amek masa terlebih lama nak cari parking (Yo Sunway, Y U NO besarkan parking space?), satu kereta tersesat nun ke Puchong (LOL), satu kereta tak hidup (*shake head*), sorang tertinggal purse, sorang kena beli kek, dua tiga orang kena bersambut sebab tak tau Tarbush dekat mana. Oh well.

Once everything settled, cepat-cepat order starter dan semuanya OK. The foods keep on coming and we eat, drink, amek tu skit, amek ni skit, gelak-gelak, eat, drink, order lagi, makan lagi, tunggu sampai rakyat kereta tak hidup sampai, gelak-gelak, rakyat tersebut dah sampai, gelak-gelak, order lagi, makan, bawak keluar kek, potong kek, makan. Ya Rabbi agak huduh perangai bila dah taip gini. Oh well. 



Waiting for the rest to come.

 Still waiting. That's our table for 11.

Alang-alang tunggu mesti amek gambar artistik ada details.

Appetizer; Tarbus Hommus. Makan dengan roti.

 Mixed Grill. Ada dua pilihan, with rice, without rice. Yang rice tu guna beras Basmathi yang di steamkan dan sangatlah wangi, sedap dan manis.

 Grilled Garoupa untuk Tok.

 Maklouba Lamb. Ya ampun enak sungguh.


 

No comments: